Tining av frosset kjøtt 

Du trenger ikke forberede en middag med frosset kjøtt dagen i forveien. Beste måten å tine frosset kjøtt på er å tine det i kaldt vann.   

1. Forsikre deg om at embalasjen er hel(tett)  

2. fyll opp i utslagsvasken eller et kar med vann. Det er best med litt volum eventuelt la det ligg under rennende vann i en liten bolle.  Størrelse på kjøttet og vannvolum/temp avgjør tinetiden.  Store stykker tar noen timer. Haster det bruk lunkent vann.

3. Så snart det er tint ta det ut av emballasjen og tørk det.  la det bli romtemperert og det klart til steking.  

Steking

Helstekte fileter, hele biffer og steker

Det finnes  mange gode måter å tilberede kjøtt på og det er bare å prøve seg litt fram. 

 Her er en ganske safe metode :
Renskjær org trim filetet for hinner. Krydre med salt og pepper+ ev urter
Brun i god og varm panne med olje og smør, og gjerne et par fedd grovknust hvitløk . gni også gjerne inn med hakkede krydderurter etter eget ønske.

Stek i stekeovn på 150- 180 grader til rett kjernetemp. (kan også kjøre høyere temperatur så går det fortere -øvelse gjør mester!)   øs gjerne over litt stekesjy underveis.
Anbefaler ca  56 -58grader for medium.   Bruk termometer om du er usikker.   Kjernetemp etter hvile blir da gjerne 60-65 grader. (variere med størrelse osv.)

Øs over litt stekesjy og  pakk gjerne  inn i folie etter en liten stund.   La steken hvile.    DETTE ER VIKTIG .  En stor steik trenger minst 15-30 minutt.  Temperatur og saft fordeler seg i kjøttet og følgelig  stiger kjernetemperaturen noe i folie.,  

Skjær opp og server.

Hjortekjøtt er magert så vær varsom så det ikke blir stekt for lenge. Over ca 68 grader blir kjøttet tørt og grått.

Ta vare på kraft fra panne og ovnssteking.
Panna kokes ut med vin eller vann. Kok til konsentrert kraft og tilsett dette i sausen enten det er hjemmelaget eller pose saus. Det er enkelt og løfter enhver saus