Hjortenakke

Hva skal vi gjøre med nakken?   Den blir ofte igjen til slutt. her er et forslag som er fint utgangspunkt enten det skal være suppe, gryte eller en lappskaus.

Brun nakkestykkene i en stekepanne

Ha over i en kjele med vann

Ha i litt løk , gulerot, sellerirot eller lignede for smak

Kok opp og skum av.

La trekke/småkoke i mange timer til kjøttet løsner fra bena

Ta ut kjøttet og sil kraften og ha den tilbake i en kjel.

Skrap av ben. grovhakk / riv fra hverandre kjøttet.  


Kok inn kraften om ønskelig.   ha i kjøtt og tilbehør etter ønske enten det skal være gryte, suppe eller lappskaus.     event jevning.

salt , pepper og krydderurter


Forslag til ingredienser:

en boks kikerter

gulerot

løk  , hvitløk. (stek ti panne først)



Dette kokes lett med  i gyta til grønnsaker er møre.


Om ønskelig bland også inn terninger av f eks medisterpølse for litt mere fett,


Oppskriften kan også bruke på skanke.